Oxxi.net  - Birlikteliğin Gücü Bulut Sunucu

Go Back   Oxxi.net - Birlikteliğin Gücü > Google & Msn-Yahoo kardeşler > Google Optimizasyon > Meta-Tag

Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
  #1
Alt 27-08-2012, 09:21:08
Cenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ankara Şubesi
Mesajlar: 43
iTrader: (3)
Standart Meta-Tag Nedir? Açıklamalar ve Öneriler

Meta Tag Kullanım İpuçları:

1-) Description Tagı:

- En öncelikle description tagında spam yapmamaya özen göstermeliyiz.

- Sadece indexe değil tüm sayfalara description konulmalıdır. Eğer script ise siteniz htaccess den ayarlayarak her siteye az ve öz şekilde description konulmalıdır. Spor sitesinin anasayfasında "Spor sitesi, futbol yazarları..." gibi bir açıklama var diyelim. Bu sitenin puan tablosu yan sayfasına da "Futbol Puan Tablosu, puanlar" gibi bir description konulmalıdır. Siteler arama motorlarında en çok anasayfadan hit alırlar fakat yan sayfalardanda hit gelir. Damlaya damlaya göl olur misali yan sayfalar üst sıralarda olursa az hit gelse bile birçok yan sayfa olduğunda iyi bir kitle oluşturulabilir.

- Bir sektördeki siteye göre örneklendirmemiz gerekirse siteniz sohbet sitesi ise, "BilmemneSohbet.Com | Sohbet Odaları, Bedava Chat imkanı, görüntülü sohbet ve yeni kameralı sohbet konuşma odaları" gibi az ve öz bir açıklama kullanılmalıdır. Kendiniz sitenize göre uyarlayabilirsiniz, uygun kelimeleri ekleyebilirsiniz.

- Sitenin içeriği ile alakasız kelimelerden kaçınılmalıdır. Mesela bir cep telefonu tanıtım sitesine angelina jolie gibi alakasız kelimeler yerine nokia series, motorola yeni telefonları gibi ilgili ve kaliteli ziyaretçi çekecek kelimeler kullanılmalıdır.

2-) Keyword Tagı

- Genelde çoğu kişi keyword tagına bulduğu tüm güncel kelimeleri koyar. Tüm ünlü isimleri, oyun isimleri, film isimleri konur. Aslında bunun hiçbir faydası yoktur.

- Mesela kız oyunları sitesi için "kız oyunları makyaj yapma en güzel tırnak boyama yeni giysi giydirme çocuk oyunu oyna" gibi...

Meta Tag'lar:

Genel meta-taglar konusunda az ve öz bilgiler ve işe yarayabileceğini düşündüğüm küçük ipuçları vereceğim.

<meta name="description" content="sitenizin açıklaması" /> :
Description adı üstünde açıklama. Sitenin açıklama kısmı buraya yazılır.

<meta name="keywords" content="kelime, kelimeler" /> :
Arama motorları siteyi indexlerken hangi anahtar kelimelerin kullanıldığını belirtir. Site ile ilgili kelimeler yazılmalıdır, abartıya kaçınılmamalıdır. Sitenizi en çok belirten kelimeler seçilmelidir, boş, gereksiz, kullanılmayan, site içeriğinde barındırılmayan veya olmayan (spam) kelimeler kullanmaktan kaçının.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> :
Site dilini belirtir. Türkçe sitelerde 8 kullanılır.
Yazılmadığı takdirde UTF-1 devreye girer.

<meta name="rating" content="General"> :
Sitenin ***** mı, genel mi olduğu belirtmek için kullanılır, fazla gerekmeyen bir meta tag dır.

<meta name="publisher" content="www.seoliz.com"> :
Siteyi sunan kurum/kişi nin adı yazılır. Fazla gerekmeyen bir meta tag fakat kullanılmasında bir zarar yoktur.

<META name="revisit-after" content="2 Days"> :
Arama motorunun siteyi kaç gün sonra ziyaret edeceğini gösteren meta tag. Genelde çoğu arama motoru botu buna uymaz. Siz 30 gün yazsanızda duruma göre değişir. 1 Günde indexlenebilir, 3 günde indexlenebilir.
Not: Bu koda inanmayan biriyim, kullanılmasının da kod fazlalılığı olduğunu düşünüyorum.

<meta name='robots' content="index,follow" > :
Siteye gelen robotların index ve diğer sayfaları indexleme komutu. Pek bi yararı yoktur, yazılmasada indexler arama motoru botları.

Çoğumuz zaten meta tag ların ne işe yaradığını biliyoruz fakat bilmeyenler yada geliştirmek isteyenler için yayınladım. Farklı, kendinize has tekniklerde uyguluyabilirsiniz.

Kaynak gösterip kullanabilirsiniz: Meta-Tag Nedir? Açıklamalar ve Öneriler
__________________
C e n k .
Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Cevapla

Bu konuyu görüntüleyen üyeler: 1 (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz yok.
Cevap yazma yetkiniz yok.
Eklenti yükleme yetkiniz yok.
Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum Saati: 14:55:44. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.